Steg 4 – Välj wordpress-tema

Det kan vara ganska så svårt och lära sig hur allting fungerar EXAKT gällande redigeringen utav din hemsida i början, men när du fått lite kött på benen så kommer det gå väldigt smidigt och du kommer förstå vad vi menade med att vissa kallar det ”En gåva från gud”, för det är verkligen. Men du behöver verkligen inte kunna EXAKT allt för att skapa hemsida och göra den snygg. Det bästa som hänt på internet är Google.se(Enligt mig) och nummer två är WordPress(Enligt mig). Det är enkelt, smidigt och det bästa av allt är att man kan bygga hemsida helt gratis.

Vi kommer att börja med att leta efter ett tema som är snyggt och användarvänligt. Alla har såklart olika smak, så jag går efter min egen smak och du efter din egen smak så att vi båda är nöjda och överens. WordPress-teman hittar du lite överallt på internet. Det finns tusentals hemsidor som du kan ladda ner WordPress-teman gratis på. Det finns även WordPress-teman som du kan köpa som är otroligt fint designade och väldigt användarvänliga.

Vi kommer att i det här steget att göra det väldigt enkelt, vi väljer något tema som WordPress har som standard. Det finns ett antal och välja så välj det du tycker är snyggt och passar din nisch på din hemsida.

Börja med att logga in på wordpress. Du loggar in genom och skriva /wp-admin efter ditt domännamn i adressfältet på din webbläsare, Ex: www.kakor.se/wp-admin. Logga nu in med det användarnamnet du valde när du installerade wordpress och det lösenord du valde.

När du sedan har loggat in, så trycker du på ”Utseende” i menyn till vänster.

När du kommit till Tema-sidan så finns det ett antal att välja mellan, man kan välja att förhandsgranska så att man kan se hur det kommer att se ut, när du hittat det teman du vill ha till din hemsida så är det bara att klicka på aktivera och hela din hemsida anpassas efter det nya temat. Grymt, eller hur? Visst var det inte så svårt som du trodde från början?

Var hittar du fler teman?
Flera teman till WordPress hittar du faktiskt direkt på din administrations-sida. Du trycker ”Lägg till nytt tema”, och kan där välja mellan tusentals teman som du enkelt kan installera.

Klicka här för att komma till Steg 5 – Redigera WordPress