Steg 2 – WordPress & FTP

Ladda ner WordPress och FileZilla

Då du är på steg 2 så antar jag att du vid det här laget har ett eget domännamn och eget webbhotell då vi i steg 1 registrerade både och. Jag antar även att du vid det här laget även fått alla dina uppgifter du behöver i ett mail av One.com(Om inte, vänta med steg 2 tills du fått mailet).

Vi kommer att i steg 2 ladda ner något som heter WordPress och FileZilla. Dessa kommer du att använda väldigt väldigt mycket när det handlar om att bygga sin egen hemsida. Vi kommer att gå in djupare på både WordPress och Filezilla i nästa steg, steg 3.

Vi börjar med att du skapar en ”Ny mapp” på skrivbordet som heter ”Min hemsida”, sedan laddar vi ner WordPress, vi kommer att ladda ner den svenska versionen av WordPress. Det enda du ska göra just nu är och ladda ner filen och lägga den i mappen ”Min hemsida” som du precis skapade.


Klicka här för att komma till WordPress officiella hemsida»

Ladda ner WordPress genom att besöka deras officiella hemsida. WordPress filen kommer att vara en zip-fil och låt den fortsätta att vara det. Ta nu zip-filen(Om du inte vet vad en zip-fil är finns det massvis med guider som är jätte bra på google) du laddade ner och lägg den i mappen ”Min hemsida” som du skapade för en stund sen. WordPress är helt gratis!


Klicka här för att komma till FileZillas officiella hemsida»

Välj att ladda ner den filen som är passande för din dator, använder du dig av Mac så laddar du självklart ner filen för Mac och för Windows så laddar du ner Windowsfilen såklart. Alla alternative finns på samma sida. Du kommer att ladda ner filen och sedan behöva installera programmet FileZilla på datorn. Det är som en helt vanligt installation som du bara klickar nästa och nästa på. FileZilla är helt gratis!

Klicka här för att komma till Steg 3 – Installera WordPress

1 Comment

  1. Annika

    Jag och min man har länge velat bygga våran egna hemsida och detta var EXAKT vad vi behövde!!!

    TUMMEN UPP FÖR BYGGHEMSIDA.SE!!!

Comments are closed.