Steg 1 – domännamn/webbhotell

Registrera Domän och Webbhotell

En domän är det första du måste ha när du ska bygga en egen hemsida. En domän är den adress som man skriver in för att komma till din hemsida. Exempelvis www.bygghemsida.se. Den klart bästa tjänsten när det gäller domännamn har One.com.
One.com är väldigt bra eftersom de har en både domän registrering och webbhotell i ett och samma paket.
När du registrerar en domän på One.com som får du även webbhotell för ca: 25:-/månad. Såsom ett domännamn är ett måste för att skapa en egen hemsida så är även webbhotell ett måste. Alla dina filer som du skapar när du börjar bygga din hemsida kommer att ladda upp på webbhotellet. (Du kommer exakt få veta hur men nu tar vi steg 1 först, vi ska registrera ett domännamn och webbhotell på One.com.

Följ dessa bilder (Det är lika enkelt som vilken registrering som helst på internet. Det är som när du köper något på internet eller blir medlem på någon hemsida)
Klicka här för att registrera din domän hos One.com

Välj 10GB och klicka på beställ nu….

….Skriv in domännamnet du önskar att din hemsida ska heta och sök om den är ledig. Du kommer då att få alla alternativ som finns såsom .se, .com etc. Klicka då på vilken domän du vill ha och klicka på beställ. När du klickat på beställ går du vidare till ett formulär där du fyller i dina uppgifter samt att du ser kostnaden för domänen och webbhotell. När du fyllt i alla dina uppgifter så klickar du på beställ. Du kommer nu att få ett mail med all information du behöver om dina användaruppgifter etc (Det kan ta upp 24h innan du får uppgifterna till domänen och webbhotellet) Klart! Du har nu din egen domän och eget webbhotell, dags för steg 2!

Klicka här för att komma till steg 2 – Ladda ner WordPress och FTP program

3 Comments

 1. Anna Pettrius

  Tack så jätte mycket för den här guiden bygghemsida.se. Jag har precis lyckats lära mig grunderna till att bygga min egna hemsida utan att behöva titta på några tutorials hela tiden.

  Jag ska rekommendera denna hemsida för alla jag känner.

  Mvh Anna

 2. Annika

  Denna guide har verkligen hjälpt mig och min man och bygga vår egen hemsida som vi jätte länge velat ha! Detta var ju exakt vad vi behövde!!

  TUMMEN UPP FÖR BYGGHEMSIDA.SE!!!

 3. Erik

  Bygghemsida ni är väl föööööööör grymma assså!!!

Comments are closed.