Steg 4 – Välj wordpress-tema

Det kan vara ganska så svårt och lära sig hur allting fungerar EXAKT gällande redigeringen utav din hemsida i början, men när du fått lite kött på benen så kommer det gå väldigt smidigt och du kommer förstå då vad jag menade med att vissa kallar det ”En gåva från gud”, för det är verkligen. Men du behöver verkligen inte kunna EXAKT allt för att skapa hemsida och göra den snygg. Det bästa som hänt på internet är Google.se(Enligt mig) och nummer två är WordPress(Enligt mig). Det är enkelt, smidigt och det bästa av allt är att man kan bygga hemsida gratis, eller lättare sagt man kan bygga hur många gratis hemsidor man vill utan att någon klagar.

Vi kommer att börja med att leta på ett tema som är snygg och användarvänligt, alla har såklart olika smak så jag går efter min egen smak och du efter din egen smak så är vi båda nöjda och överens. WordPress teman hittar du lite överallt på internet. Det finns tusentals hemsidor som du kan ladda ner wordpress tema gratis på. Det finns även wordpress teman som du kan köpa som är otroligt fint designade och väldigt användarvänliga.

Vi kommer att i det här steget att göra det väldigt enkelt, vi väljer något tema som wordpress har som standard. Det finns ett antal och välja så välj det du tycker är snyggt och passar din nisch på din hemsida.

Börja med att logga in på wordpress. Du loggar in genom och skriva /wp-admin efter ditt domännamn i adressfältet på din webbläsare, Ex: www.kakor.se/wp-admin. Logga nu in med det användarnamnet du valde när du installerade wordpress och det lösenord du valde.

När du loggat in så kommer det att se ut exakt så här:

För att välja ett wordpress tema ser du här:

När du kommit på tema sidan så finns det ett antal att välja mellan, man kan välja att förhandsgranska så att man kan se hur det kommer att se ut, när du hittat det teman du vill ha till din hemsida så är det bara att klicka på activera och hela din hemsida anspassas efter det tema. Grymt eller hur? Det var inte så svårt som du trodde från början ellehur?

Var hittar du fler teman?
Flera teman till wordpress hemsidan hittar du överallt på internet. Det finns tusentals hemsidor som du kan ladda ner wordpress teman gratis. Jag kan starkt rekommendera en hemsida som har massvis med teman men dock kostar i princip alla men det är utan tvekan värt om man hittar något man tycker om då dem oftast endast kostar runt 20-25dollar vilket är under 200kr!
Hemsida som erbjuder tusentals wordpress teman hittar du här:
Klicka här för att komma till Themeforests hemsida

Klicka här för att komma till Steg 5 – Redigera WordPress